YRITYS

Konepalvelu H Tahvanainen On vuonna 1978 Ilomantsissa Irja ja Heikki Tahvanaisen perustama yritys. Toiminta alkoi jätehuoltoliiketoiminnalla. Pian mukaan tulivat traktorikaivurit, kuorma-autot, kaivinkoneet ym. maanrakennuskoneet. Toiminta keskittyi maanrakentamiseen sekä talvikausina teiden ja piha-alueiden kunnossapitoon. Joensuuhun toiminta siirtyi 2000-luvun vaihteessa. Vuonna 2004 toteutettiin sukupolvenvaihdos, jolloin Irjan ja Heikin poika Henry otti yrityksen vetovastuun.

Vanhassa kuvassa Heikki (vas.) ja Henry Tahvanainen vuonna 1978. Uudemmassa kuvassa H Tahvanaiset kolmessa sukupolvessa vuonna 2017, Henry (vas.), Heikki ja Henryn poika Henrik.

 H tahvanainen - yrittäjät

Yritys työllistää sesonkiaikaan jopa 40 maanrakennusalan ammattilaista. Toiminta-alue on laajentumassa Joensuun seudulta maakuntaan ja tarvittaessa kauemmaksikin. Asiakkaita ovat mm. Fortum Power and Heat Oy, Maintpartner OyJoensuun kaupunki, YIT Talo Oy, Rakennusliike LapTi Oy, Siun Sote Oy, Kontiolahden kunta ja Vapo Oy. 

Maanrakentamisessa lähtökohtana on kokonaisvaltaisen palvelun tarjoaminen. Uuden teknologian hyödyntäminen ja jatkuva kehittäminen ovat osa yrityksen päivittäistä rutiinia. Yhdessä asiakkaan kanssa haetaan innovatiivisia ratkaisuja. Muuttuviin tarpeisiin reagoidaan ja sopeudutaan nopeasti. Laajasta kalustokannasta löytyy tarvittava kalusto kaikkiin maanrakentamisen eri vaiheisiin.

Panostamme työturvallisuuteen. Työntekijämme ovat suorittaneet työturvallisuuteen liittyviä koulutuksia: Työturvallisuus, Tieturva 1 ja 2, Ensiapu, Rataturva, Vesityö ja Tulityö. Kaikki työntekijät saavat perehdytyksen yhteydessä opastuksen huomiovaatetuksen ja tarvittavien suojavarusteiden käyttöön. Työturvallisuusvalvonta on säännöllistä ja jatkuvaa. Läheltä piti –tapahtuman tai tapaturman sattuessa tilanteet tutkitaan, raportoidaan ja käydään läpi henkilöstön kanssa vastaavan tapahtuman ennaltaehkäisemiseksi.

Hyvän rakennustavan noudattaminen kuuluu perusarvoihin.  Käytämme CE-hyväksyttyjä maa-aineksia sekä tarvikkeita. Toimitamme jätteet asianmukaisiin käsittelypisteisiin. Kaikilla kuorma-autonkuljettajillamme on ammattipätevyys.

Yritys kuuluu tilaajavastuu.fi -palveluun, josta saa ajantasaiset tiedot vastuullisesta toiminnasta, kuten verojen ja eläkevakuutusten maksamisesta.  Yrityksellä on rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-pätevyys.